چگونه می توان با بهره گیری از عاشورا زمینه تعجیل فرج را مهیا نمود؟
امام حسین علیه السلام، مدام به فکر جذب نیرو و تربیت و سازندگی بود . و با نامه به شهرهای مختلف و سفرهای خود و با زندگی ساده و انفاق های خود، سعی در جذب و تالیف قلوب و تربیت و پرورش آنان داشت . او دو سال پیش از مردن معاویه، در «منا» ، جمعی بالغ بر هزار نفر از صحابه و تابعان را گرد آورد و تمامی فضایل اهل بیت را به همراه ویژگی های دشمنان آنان، از قرآن بر آنان خواند .آن حضرت در دوره یزید، در سفر خود از مکه به کربلا، از سیاست جذب نیرو چشم نپوشید و افرادی همچون زهیر و حر را جذب نمود .
مهدی علیه السلام فرزند حسین علیه السلام نیز در میان ما و در حال تلاش و نیروسازی است و لحظه ای از این مهم غافل نیست: تربيت ياران يا هدايت جامعه توسط امام زمان در دوران غيبت به دو شكل صورت مي گيرد.
1- هدايت تشريعي: در دوران غيبت به واسطه نايبان آن حضرت كه فقها باشند اين هدايت انجام مي گيرد.
2- هدايت باطني: كه همان دستگيري از راه باطن و هدايت انسان از راه درون است. اين نوع هدايت از آن جهت كه تكويني است، احتياج به حضور حضرت و ملاقات مردم با او ندارد، بلكه با غيبت حضرت نيز امكان پذير است، و تمام كساني كه در آن ها تحوّل و دگرگوني پيدا ميشود و از راه درون به حقّ و حقيقت رهنمون ميشوند با تصرّفاتي است كه از ناحيه امام زمان (علیه السلام) و به اراده و مشيّت خداوند انجام ميپذيرد.