جرعه وصال
آیت الله بهجت :
قرب مراتبی دارد و بالاترین آنها لقاء است. و هر مرتبه از مراتب قرب را،
مقرِّبی است که بالاترین
آنها نماز است.
آیت الله بهجت :
قرب مراتبی دارد و بالاترین آنها لقاء است. و هر مرتبه از مراتب قرب را،
مقرِّبی است که بالاترین
آنها نماز است.
[[[ بهجت العارفین(ره) ]]]
این مطلب به یقین ثابت است، که اگر از حال انسان معلوم شود که میخواهد نماز شب بخواند،، بدون احتیاج به دعاها و آیات معهوده بیدارش میکنند.
این بیدار کردن به طرق مختلف است… ما برای اوقات خواب خود افسوس میخوریم که چرا برای نماز شب بیدار نمیشویم،
در صورتی که اوقات بیداری را به غفلت میگذرانیم!
زیرا اگر در بیداری به توجه و بندگی مشغول بودیم، توفیق بیداری شب را نیز برای تهجد و خواندن نافله شب و تلاوت قرآن پیدا میکردیم.
در محضر آية اللّه بهجت، ج3
رهبر انقلاب در مراسم جشن تکلیف دانش آموزان:
فردای این کشور و تاریخ آن متعلق به شماست، آماده شوید
مراسم روحبخش و پر طراوت جشن تکلیف دو هزار تن از دانشآموزان پسر مدارس شهر تهران، امشب در حسینیه امام خمینی(ره) برگزار شد.
در این مراسم که در فضایی آکنده از نشاط و شوقِ آغاز دوران بندگی برگزار شد، نوجوانان مؤمن، نماز مغرب و عشاء را به امامت حضرت آیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی اقامه کردند.
حضرت آیت الله خامنهای همچنین در سخنانی، جشن تکلیف را «جشن تشرّف به ساحت لطف و توجه پروردگار کریم» و «قابلیت دریافت مأموریت الهی در رسیدن به سعادت و خوشبختی» خواندند و افزودند: انسان در مراحل مختلف زندگی حوادث فراوانی را تجربه میکند که لازمه مواجهه شجاعانه با این حوادث و دستیابی به افتخار دنیوی و عزت الهی، استحکام بنیه معنوی است.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به اهمیت «لحظه تکلیف»، قدر دانستن ورود به دوران بلوغ معنوی را یادآور شدند و خاطرنشان کردند: راز پیشرفت فردی و اجتماعی در حفظ رابطه با خداوند است و امروز عیب بزرگ تمدن رو به افول و انحطاط غرب، قطع رابطه با خداست.
ایشان بهترین راه ارتباط با خداوند را «نماز و قرائت قرآن» دانستند و گفتند: توجه به این واقعیت که مخاطب انسان در نماز، «خداوندِ قادرِ متعال» است، موجب توکل، شجاعت و اعتماد بهنفس میشود، بنابراین #نماز را اول وقت و با توجه بخوانید و با قرآن و معانی نورانی و هدایتبخش آن انس دائمی برقرار کنید.
حضرت آیت الله خامنهای با اشاره به تلاش دشمنان برای نفوذ و تسلط اقتصادی، سیاسی و فرهنگی بر کشور، یکی از هدفهای دشمن را نفوذ در نوجوانان و جوانان برشمردند و افزودند: نوجوانان عزیز که فرزندان امروز ملت ایران و مردان و مدیران فردای کشور هستند، باید با حضور فعال و شاداب در اجتماعات در مصونیتبخشی مقابل این نقشه دشمن، نقش مؤثری ایفا کنند.
«تجهیز به #دانش و درسخواندن» و «تأمین سلامت جسمی، فکری و معنوی» توصیه دیگر رهبر انقلاب اسلامی به نوجوانان بود.
ایشان، به تأمین سلامت جسمی از طریق «#ورزش و تغذیه مناسب»، و کسب سلامت معنوی با «توجه به خدا و نماز، #دعا، توسل و یاد شهیدان» اشاره کردند و افزودند: سلامت فکری را باید با کتابخوانی و مطالعه کتابهای راهگشای متفکران و نویسندگان خوب تأمین کرد.
حضرت آیت الله خامنهای با تأکید بر اهمیت علماندوزی و خودسازی بهعنوان شرط دستیابی به فردایی بهتر، افزودند: عزیزان من، فردای این کشور متعلق به شماست و شما ادارهکنندگان این کشور و تاریخ آن خواهید بود، بنابراین با استفاده از فرصتها، خود را برای آن روز آماده کنید.
رهبر انقلاب اسلامی همچنین نوجوانان را به #الگوگیری از شهیدان سفارش کردند و گفتند: شهیدان عزیز ما در جوانی و نوجوانی در دفاع از استقلال ملی و مصالح کشور و به منظور دفع شرّ دشمنان، با ارزشترین دارایی، یعنی جان خود را در راه خدا فدا کردند و مطالعه کتابهای شیرین و پر جاذبه #دفاع_مقدس، ذهن شما را با آن ایثارگریها و شجاعتها آشنا میکند.
ایشان در پایان سخنانشان، نوجوانان را به #قدردانی از پدران و مادران، حفظ #احترام و جبران محبتهای آنان توصیه کردند.۹۵/۹/۲۳
نظم و تداوم
عبادت اگر برنامههاى دائمى ومنظّم داشته باشد، بهتراست. در روایات آمده است كه مؤمن، اوقات وكارهاى خود را تقسیم مىكند وبخشى را براى عبادت ومناجات با خدا قرار مىدهد.
مهمتر بودن
در كارها باید اهمّ و مهمّ كرد و كارهاى «مهمّ» را فداى كارهاى «مهمتر» نمود.
وقتى بستگان انسان نیازمند هستند، چرا صدقه به دیگران؟
وقتى كارهاى مستحب، به واجبات انسان ضرر بزند، چه نیازى به انجام آنها؟
وقتى كارى، نفع عامترى دارد، چرا پرداختن به امورى كه خیرش محدود و موقّت است؟
على علیه السلام میفرماید:
«لا قُرْبَةَ بَالنَّوافِلِ اِذا اَضَرَّتْ بِالْفَرائِضِ» هرگاه نمازهاى مستحب، به نمازهاى واجب ضرر برساند، دیگر آن نافله ها موجب قرب به خدا نخواهد شد.
کتاب راز نماز، محسن قرائتی
___________________
راز_نماز
غیر از شرط صحّت و شرایط قبول، شرایطى هم براى كمال عبادت است. یعنى اگر این شرایط باشد، عمل عبادى ارزشى فوق العاده و كمالى بالاتر خواهد داشت. عبادات و اعمالى كه شرایط زیر را داشته باشد، برتر و كامل تر است:
مشكلتر بودن
در عبادت، باید دشوارى آن را تحمل كرد و بر سستى و تن پرورى غلبه یافت و به پرستشى عاشقانه و پیوسته پرداخت.
على علیه السلام فرموده است:
«اَفْضَلُ الاَعْمالِ ما اَكْرَهْتَ نَفسَكَ عَلَیهِ» (قصارالجمل، ج2، ص74) بهترین كارها، عملى است كه خود را (على رغم عدم پذیرش نفس) بر آن وادار كنى.
آنكه در لحظات سخت، از رسول خدا حمایت و یارى كند.
آنكه با پاى پیاده به سفر حج و زیارت برود.
آنكه با جان و مال، در راه خدا مبارزه كند.
آنكه در راه دین، سختى بیشترى تحمّل كند، از فضیلت بیشترى برخوردار است.
کتاب راز نماز، محسن قرائتی
_______________________
فضیلت #نماز_شب در كلمات علمای اخلاق :
آخوند ملاحسینقلی همدانی(ره) میگوید: از طالبان آخرت، احدى به مقامى از مقامات دینى نرسید مگر آنانكه اهل تهجد و شب زنده دارى بودند.
شیخ أنصارى(ره) به شاگردان دستور میداد كه حتماً باید نماز شب بخوانند و خیلى روى این معنى تأكید داشت.
علامهی طباطبایی(ره) امر شانزدهم از امور ضروری برای سالك را شبزندهداری میداندو نقل میكند كه در آغاز ورودم به نجف یك روز درِ مدرسه اى ایستاده بودم كه مرحوم قاضى از آنجا عبور میكردند، چون به من رسیدند دست خود را روى شانه من گذاردند و گفتند: «اى فرزند! دنیا میخواهى نماز شب بخوان؛ و آخرت میخواهى نماز شب بخوان!»